четвртак, 17. децембар 2020.

Уџбенички комплет по нашој мери - Club @do, ИК Кlett

 


У навали мноштва различитих уџбеника, навали дигиталног материјала, онлајн часова, потребно је наћи оно што нама прија, што нам олакшава посао, улепшава часове и дане. 
Сви који прате мој креативни рад, знају колико дигиталних материјала, могућности имам и стварам континуирано (сајт, блог,  јутјуб канал - Francollège avec Marie Soleil). 
Због тога и знам о чему говорим. 

Ови дигитални уџбеници  омогућавају све што ми је потребно, БАШ СВЕ...а не одузимају  сате и сате који су ми драгоцени!

E-учионица је платформа, систем за управљање учењем где већ постоји  повезаност и комуникација наставника и ученика, место за објаве за наше одељење, где су материјали изузетни, интерактивна вежбања већ креирана.

Најлепше је, поред свега наведеног, што имамо опцију да шаљемо задатке ученицима, да се они аутоматски  прегледају, ручно такође, да видимо колико пута и колико дуго је дете радило задатак, да ли је исправљало решења, да ли је гледало решења...

Ето, то је оно што заиста треба употребити у раду - када нам је већ омогућено!

P.S. Потребно је наћи меру!
Потребно је осетити и ослушкивати себе и своје ученике!
Уколико ученике и себе затрпамо са 300 задатака, ови уџбеници губе смисао и сврху, чак стварамо одбојност!

Зато, користите их лагано, континуирано, у мери која Вам одговара!

Аутори штампаног и дигиталног уџбеника су колеге које су у настави. Праћени су огромним тимом креативних и вредних професионалаца који контролишу, помажу и уобличавају ове уџбенике да буду баш овакви  какви јесу - дивни и фантастични!

Изаберите обиље које можете прилагодити по мери одељења, изаберите оно што вас инспирише да креативно са ученицима стварате, изаберите дигиталне материјале који су већ креирани уместо што  губите време које вам је драгоцено, изаберите додатни материјал (планове, припреме и тестове) који је у складу са свим захтевима који се стављају пред нас.


Марија Јакшић - Marie Soleil